Edwin Moses til Karsten Warholm® Invitational

Ingen ringere enn friidrettslegenden Edwin Moses (67) fra USA har meldt sin ankomst til Karsten Warholm® Invitational (KWI). Amerikaneren kommer til Ulsteinvik i forbindelse med en dokumentarfilm-produksjon.

Edwin Moses dominerte 400 meter hekk i 1970- og 1980-årene og han var ubeseiret på distansen i 122 løp i perioden fra 1977 til 1987. Han hadde også verdensrekorden på 400 meter hekk på 47,02 til den ble slått av Kevin Young under OL i 1992. Nå er det 26-åringen fra Ulsteinvik som besitter rekorden, pålydende 45,94 fra Tokyo-OL.

Edwin Moses har to OL-gull, fra Montreal i 1976 og Los Angeles i 1984. Han ble verdensmester i Helsingfors i 1983 og i Roma i 1987.

Det er det tyske produksjonsselskapet BROADVIEW TV som står bak Edwin Moses-produksjonen som handler om Edwin Moses sitt liv og karriere. Et produksjonsteam skal følge Moses i Ulsteinvik, samt lage innhold til produksjonen sammen med Karsten Warholm. Produsent er den tyske Emmy Award-vinneren Leopold Hoesch.

Dokumentarfilmen vil bli vist på kino i USA og Europa i slutten av 2023.

Verdensrekordholder og OL-vinner Karsten Warholm ser frem til å få besøk i forbindelse med sitt eget stevne.

– Dette besøket gleder vi oss veldig til. Det å få besøk av legenden Edwin Moses er stort. Jeg har truffet ham før, men det er selvfølgelig veldig spesielt og hyggelig å få besøk av Edwin Moses hjemme i Ulsteinvik, sier Karsten Warholm.

– Det står stor respekt av idrettsprestasjonene til Edwin Moses. Han var den uslåelige på 400 meter hekk i en årrekke. Det er ingen hvilken som helst stjerne som kommer til Ulsteinvik, sier Karsten Warholm.

Karsten Warholms manager og mor, Kristine Haddal, er prosjektleder for stevnet. Hun gleder seg til å få storfint besøk fra USA.

– Det var veldig hyggelig å få forespørselen fra Edwin Moses og teamet hans. Vi var selvsagt veldig positive til å kunne legge til rette slik at Karsten kan bidra i dokumentaren. Når rammene rundt intervjuet skjer her i Ulsteinvik, så synes vi det var midt i blinken. Her er det muligheter til mange flotte filmklipp til dokumentarfilmen, sier Kristine Haddal.

Det blir mange stjerner under årets utgave av Karsten Warholm® Invitational (KWI) som arrangeres torsdag 2. februar.

Jamaicanske Elaine Thompson-Herah kommer for å løpe 60 meter. Hun har fem OL-gull på sin merittliste. Med Karsten Warholm selv blir det da to olympiske mestere å se på startstreken under årets KWI. Warholm skal løpe 400 meter uten hekker på hjemmebane.

Den ukrainske høydehopperen Yaroslava Mahuchikh, med 2,06 som personlig rekord innendørs, vil også være på plass. Sist vinter ble hun verdensmester innendørs. Hun har to VM-sølv for seniorer utendørs samt bronse fra OL i Tokyo. I kule stiller blant andre Bob Bertemes (29) fra Luxemburg. Han har en personlig rekord på 22,22. Norske Marcus Thomsen, med en pers på 21,09, skal teste seg mot Bertemes med flere i Ulsteinvik. Også andre norske topper deltar.

Flere tidligere topp-utøvere i ypperste verdenstoppen kommer også på besøk til Ulsteinvik i forbindelse med stevnet. Blant dem er Wilson Kipketer og Colin Jackson. Briten Colin Jackson oppnådde sølv på 110 meter hekk under OL i Seoul i 1988 og har to VM-gull utendørs, mens danske Wilson Kipketer har tre VM-gull utendørs på 800 meter og en sølvmedalje fra OL i 2000. Dansken satte også verdensrekord på 800 meter i 1997.

I herreklassen står 200 m, 400 m, 800 m, 1500 m, lengde og kule på planen for årets KWI. Kvinnene har følgende øvelsesutvalg: 60 m, 200 m, 400 m, 800 m, 1500 m, lengde og høyde.

NRK1 har direktesending mellom klokken 20.00 og 21.00 på stevnekvelden torsdag 2. februar.

For eventuelle spørsmål, kontakt manager og prosjektleder Kristine Haddal på kristine@kmanagement.no. Se også KWI (kwinvitational.no)