Elaine Thompson-Herah klar for friidrettsfest

Jamaicanske Elaine Thompson-Herah (30) er klar for Karsten Warholms stevne i Ulsteinvik torsdag 2. februar. Sprintstjernen kan se tilbake på hele fem OL-gull på 100 meter, 200 meter og stafett. Nå har hun bestemt seg for å løpe 60 meter i KWI.

Dermed blir det to olympiske mestere under årets utgave av Karsten Warholm® Invitational (KWI). Friidrettsfesten arrangeres for tredje gang, etter to år med avlysninger på grunn av covid.

– Det er stort å få besøk av Elaine Thompson-Herah på stevnet. Hun blir en flott publikumsattraksjon i Ulsteinhallen. Det blir sprint på høyeste verdensnivå, lover Karsten Warholm.

Selv skal han løpe 400 meter på hjemmebanen. Han begynner å få det meste på plass til sitt eget stevne. Manager og mor Kristine Haddal er prosjektleder for stevnet. Ståle Jan Frøynes er deltakeransvarlig for KWI.

Den jamaicanske sprinteren vant både 100 og 200 meter under OL i Rio de Janeiro i 2016. Hun fulgte opp med gull på de samme distansene under OL i Tokyo i 2021, pluss 4 x 100 stafett. I samme OL vant Warholm 400 meter hekk med verdensrekord.

Thompson-Herah har en enorm merittliste fra OL, VM og Diamond League. 60 meter har hun gjort unna på 6,98 (2017, innendørs), mens hun har 10,54 (2022) på 100 meter og 21,53 på 200 meter (2021).

– Det skal bli kjekt å se henne løpe i Ulsteinvik. Her har publikum i Ulsteinhallen og TV-seere på NRK mye å glede seg til, sier Warholm.

Det blir internasjonalt toppnivå på flere øvelser 2. februar. Den ukrainske høydehopperen Yaroslava Mahuchikh (21) – som har 2,06 som personlig rekord innendørs – er på plass. Sist vinter ble hun verdensmester innendørs. Hun har to VM-sølv for seniorer utendørs (Doha og Eugene) samt bronse fra OL i Tokyo.

I kule stiller blant andre Bob Bertemes (29) fra Luxemburg. Han har en personlig rekord på 22,22. Norske Marcus Thomsen, med en pers på 21,09, skal teste seg mot Bertemes med flere i Ulsteinvik.

– Det mangler ikke på utøvere av topp verdensklasse. KWI er blitt et attraktivt innendørsstevne for mange internasjonale topper. Det setter vi stor pris på, forteller Ståle Jan Frøynes.

Warholm selv er for tiden på treningsleir på Tenerife. Første stevne innendørs blir hans eget stevne.

– Ting ser ut til å gå i henhold til planene våre og treningen i varmen går svært bra. Jeg ser frem til å løpe 400 meter i Ulsteinvik. Det er alltid et høydepunkt å konkurrere på hjemmebane, med et fantastisk publikum, sier Karsten Warholm.

Flere norske topputøvere kommer også til Ulsteinhallen, blant dem er Marcus Thomsen, Amalie Iuel, Elisabeth Slettum, Hedda Hynne, Ingeborg Østgård, Amalie Sæten, Henrik Flåtnes, foruten Karsten Warholm selv.

– Vi har klart å skape en fin tradisjon med KWI. Det blir deltakelse på øverste hylle i flere øvelser. Jeg har tro på at vi skal få til en fantastisk friidrettsfest i Ulsteinhallen, sier Karsten Warholms manager og mor, Kristine Haddal, som er prosjektleder for stevnet.

I herreklassen står 200 m, 400 m, 800 m, 1500 m, lengde og kule på planen for årets KWI. Kvinnene har følgende øvelsesutvalg: 60 m, 200 m, 400 m, 800 m, 1500 m, lengde og høyde.

NRK1 har direktesending mellom klokken 20.00 og 21.00 på stevnekvelden.For eventuelle spørsmål, kontakt manager og prosjektleder Kristine Haddal på kristine@kmanagement.no. Se også KWI (kwinvitational.no)