Internasjonal friidrett til Ulsteinvik under Karsten Warholm® Invitational

Karsten Warholm (26) er i ferd med å få på plass nasjonale og internasjonale friidrettstopper til sitt eget stevne Karsten Warholm® Invitational (KWI). Friidrettsfesten arrangeres for tredje gang 2. februar.

Stevnet byr på internasjonal matching for mange av de beste friidrettsutøverene i Norge, i tillegg til Karsten selv, så stiller blant annet både Marcus Thomsen, Hedda Hynne, Amalie Iuel, Elisabeth Slettum og Henrik Flåtnes

Det blir internasjonalt toppnivå på flere av øvelsene. Fra utlandet kommer blant andre den ukrainske høydehopperen Yaroslava Mahuchikh (21), som er regjerende verdensmester innendørs fra 2022.  Hun har 2,06 som personlig rekord innendørs. Hun har to VM-sølv utendørs for seniorer (Doha og Eugene) samt bronse fra OL i Tokyo.

I kule stiller blant andre Michal Haratyk (30) fra Polen som har en personlig rekord på 22,32 og EM-gull i kule fra både 2018 (utendørs) og 2019 (innendørs). Samt Bob Bertemes (29) fra Luxemburg som har en personlig rekord på 22,22. Norske Marcus Thomsen med en pers på 21,09 skal teste seg mot noen av de beste i verden i Ulsteinvik.

– Dette blir den beste kulekonkurransen innendørs på norsk jord noensinne. Ukrainske Yaroslava Mahuchikh i høyde blir også en godbit av de sjeldne innen internasjonal friidrett. Det blir lange støt og høye hopp i Ulsteinvik, konkluderer Ståle Jan Frøynes som er ansvarlig for invitasjoner og deltakere til KWI.

Det blir også flotte internasjonale felt i dame og herreklasse på 800m og 1500m.  

Selv planlegger Karsten Warholm å løpe 400 meter under sitt eget stevne. De to siste årene er KWI blitt avlyst på grunn av pandemien.

– Jeg gleder meg stort til å løpe hjemme i Ulsteinhallen igjen. Det blir vintersesongens første stevne for min del. Det er alltid god stemning på hjemmebane, så dette ser jeg virkelig frem til, sier Karsten Warholm.

– KWI har alltid høy prioritet hos meg. Det blir en fin og viktig oppvarming til vinterens innendørssesong. Jeg har planer om å ha noen konkurranser innendørs i 2023, jeg vurderer bl.a EM i Istanbul i mars.

Det er ennå ikke klart hvem han møter på distansen på hjemmebane. Men alt tyder på at han skal få solid konkurranse.

– Det er plass til ca. 1000 tilskuere i hallen og vi satser på fullt hus.  Dette har vi sett frem til –  endelig kan vi arrangere KWI med nasjonale og internasjonale stjerner innen friidretten igjen. KWI er blitt en flott tradisjon. Nå er vi tilbake for fullt etter to pandemi-avlysninger, sier Karsten Warholms manager og mor, Kristine Haddal. Hun er prosjektleder for stevnet.

I herreklassen står 200 m, 400 m, 800 m, 1500 m, lengde og kule på planen for årets KWI. Kvinnene har følgende øvelsesutvalg: 60 m, 200 m, 400 m, 800 m, 1500 m, lengde og høyde.

NRK1 vil ha direktesending mellom klokken 20.00 og 21.00 på stevnekvelden.

For eventuelle spørsmål, kontakt manager og prosjektleder Kristine Haddal på kristine@kmanagement.no. Se også KWI (kwinvitational.no)